Polgármester jelöltek - 22/2019. (IX.09.) HVB határozat

Képviselő jelöltek - 23/2019. (IX.09.) HVB határozat

Nemzetiségi képviselő jelöltek - 24/2019. (IX.09.) HVB határozat

 

Választási eredmények: 

Polgármester:                               Talabér Jenő

Képviselők:                                   Dezső Gábor

                                                       Farkas Krisztián

                                                       Igler Patrícia

                                                       Major Ferenc

Horvát nemzetiségi képviselők: Dongó János Péterné

                                                       Egresits József

                                                       Prikoszovits Antal

 

Az eredmények megtekinthetők az alábbi oldalon is:

https://www.valasztas.hu/telepules-adatlap_onk2019?p_p_id=onkeredmenyadatok_WAR_nvinvrportlet&p_p_lifecycle=1&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-3&p_p_col_pos=2&p_p_col_count=5&p_r_p_1632770263_prpTelepulesKod=151&p_r_p_1632770263_prpVlId=294&p_r_p_1632770263_prpVltId=687&p_r_p_1632770263_prpMegyeKod=08

KÖZSÉGI KÖNYVTÁR SOPRONHORPÁCS

Könyvtár címe: 9463 Sopronhorpács, Fő utca 8.

A könyvtár alapítási éve: 2011.

Könyvtárvezető: Igler Patrícia

A könyvtár fenntartója: Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Győr (cím: 9023 Győr, Hermann Ottó utca 22.)

 

A könyvtár alaptevékenységei:

 • Általános gyűjtőkörű nyilvános könyvtári szolgáltatást nyújt a település lakossága részére;

 • gyűjteményét folyamatosan fejleszti, feltárja, megőrzi, gondozza és rendelkezésre bocsátja

 • tájékoztat a könyvtár és a nyilvános könyvtári rendszer dokumentumairól és szolgáltatásairól;

 • biztosítja a könyvtári dokumentumok helyben használatát és kölcsönzését;

 • lehetővé teszi más könyvtára állományának és szolgáltatásainak elérését, részt vesz a könyvtárak közötti dokumentum- és információcserében.

 

A könyvtár nyitva tartása:

 

Keress minket Facebookon is:

 https://www.facebook.com/K%C3%B6zs%C3%A9gi-K%C3%B6nyvt%C3%A1r-Sopronhorp%C3%A1cs-344112486515270/?modal=admin_todo_tour

 

Letölthetők:

- Könyvtárhasználati szabályzat

- Szervezeti és működési szabályzat

FALUSZÉPÍTŐK KÖZÖSSÉGE

 

Összefogás, kreativitás, közös munka mentén határozták meg céljaikat a sopronhorpácsi faluszépítők tagjai.

Közel harminc helybeli gyűlt össze, hogy megalakítsák civil kezdeményezésre ezt a csoportot. Elsődleges feladataikként határozták meg a közterek csinosítását, a faluközpont rendbetételét. Tagjai közös akarattal fogalmazták meg szándékaikat: megkeresni azokat a lehetőségeket, feladatokat, amelyet saját erőből, közös munkával meg tudnak oldani, szebbé, élhetőbbé, tisztábbá tudják varázsolni a települést. A faluszépítők közössége 2019. március elején alakult. Fontosnak tartják, hogy az Önkormányzattal szorosan együttműködve segítsék a község fejlődését. A tagjai között egyaránt megtalálható a fiatalabb korosztály, de az idősebb szorgoskodó kezekből sincs hiány. Már az elmúlt években is felmerült az igény, hogy összefogással szebbé tegyék a települést, de a korábbi próbálkozások abbamaradtak érdemi munka nélkül. Sopronhorpácson számos szép, de karbantartást igénylő hely van, így a faluszépítőknek bőven akad munkájuk, melyet nagy lelkesedéssel és odaadással végeznek. A községben több olyan személy is van, akiknek egy-egy adott terület a szívügye, és ahol akár már több évtizede is szorgoskodik. Azok, akik idősebbek, átadták a stafétát a fiatalabb generációnak, most a faluszépítőknek, hogy ezt a nem kis munkát jelentő területgondozást ők vigyék tovább. Ezúton is köszönjük eddigi munkájukat, hogy a legnagyobb szorgalommal szebbé varázsolták a kiválasztott területeket. A kis csapat szinte minden héten találkozik egy-egy napra, amikor átbeszélik elvégzendő feladataikat, jövőbeli terveiket. Ezek a találkozók rendkívül jó hangulatban telnek, mindenki bátran előáll javaslatával. A felmerülő kérdéseket megbeszélik, utána pedig mindig szép számban jelen is vannak a tényleges munkánál. A faluszépítők csapata túl azon, hogy a község rendbetételét vállalták, olyan terveket is dédelgetnek, hogy magát a falu közösségét is jobban összekovácsolják a jövőben. Aktívan részt kívánnak venni a várható programok szervezésében, lebonyolításában, amely események reményeik szerint a jövő évtől kiszélesítik a lakosok szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeinek tárházát. Ez a kis csoport nem tartana itt, ha nem kapnák azt a rengeteg segítséget és támogatást, amelyet működésük óta az alábbi személyek, szervezetek nyújtanak számukra: Sopronhorpács Község Önkormányzata, Sopronhorpácsért Közhasznú Egyesület, Sopronhorpácsi Virágüzlet, Stuja Bt. és mindazok, akik eddig is, és a továbbiakban is bármilyen formában hozzájárulnak a szépítő munkálatokhoz. A közösség a jövőben is keresi annak lehetőségét, hogy milyen formában tudja segíteni az Önkormányzat munkáját, ezáltal biztosítva községünk szépülését, fejlődését. Várják további tagok jelentkezését, valamint a Sopronhorpácson élők újabb ötleteit is. Akik nem tagként, hanem egy-egy alkalommal jönnének csak segíteni, ne fogják vissza magukat, mindenkit szívesen látnak!

 

SOPRONHORPÁCSI KÖZHASZNÚ SPORTEGYESÜLET

 

Sopronhorpács SE

Egyesületi elnök:
Molnár Zsolt
 
tel: +36 30 537 58 22
 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 

Labdarúgó szakosztály

Vezető:
Horváth Zoltán
 
tel: +36 20 362 16 60
Sorsolás, eredmények, táblázat:

 


Röplabda szakosztály

Vezető:
Kovács Krisztián
 
tel: +36 30 962 35 72

 

 

Kerékpáros kör

Vezetők:  
Molnár Róbert
tel: +36 70 248 71 86
Ifj. Kakas János
tel: +36 30 267 18 19

 

A Sopronhorpácsi Közhasznú Sportegyesület honlapja: http://shkse.hu/

SOPRONHORPÁCSI NYUGDÍJASKLUB

 

Vezető:
Balogh Lajosné
Telefon:
+36 99 365-562
Összejövetelek::
minden szerdán 13 órától
Helyszín:
Művelődési Ház Klubszoba

 

A nyugdíjasklub 2006. február 16-án alakult. A programokat egyébként a tagok saját maguk állítják össze.

Szentirmay Elemér Vegyeskar 

 

Karvezető: Horváthné Kemény Tünde

A kórus elérhetőségei:

levélcím: Szentirmay Elemér Vegyeskar 
9463 Sopronhorpács, Fő u. 54.

e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

1.      Megalakulás (1978-1998):

Az ötvenes években Freier József* igazgató-tanító vezetésével szép sikereket elérő Vegyeskar működött Sopronhorpácson. A karvezető távozásával megszakadt az együtténeklés lehetősége 1977-ig. Ekkor az egykori énekesek egy csoportja Stefánka László segítségével felkérték az iskolai énekkar vezetőjét - Gintli Zoltánnét -, hogy vállalja el egy felnőtt vegyeskar megalakítását és vezetését. 1978. január 24-én megalakult a kórus, amely községünk szülötte, Szentirmay Elemér dalköltő nevét vette fel. Az év őszére kialakult az énekkar induló létszáma: 49 fő. Az alapító tagok névsora szólamonként:

Szoprán:

Ambrics Marietta; Balogh Lajosné; Beer Lászlóné; Drázsnyák Józsefné; Geiszter Istvánné*; Horváth Józsefné; Horváth Zsuzsa; Hujman Lászlóné*; Lengyel Ibolya; Mészégető Lajosné*; Németh Jánosné*; Németh Mária; Stefánka Lászlóné; Szeli Mária*; Udvardi Angéla; Udvarhelyi Imréné*; Varga Lászlóné

Alt:

Bencsik Sarolta; Brieber Józsefné*; Farkas Jenőné; Gintli Éva; Gintli Zoltánné; Horváth Flóriánné; Kovács Katalin*; Mészáros Jenőné; Molnár Istvánné*; Molnár Zsuzsanna; Nagy Jánosné

Tenor:

Balogh Lajos*; Bán László*; Brieber József*; Csigó Dezső*; Csitkovits Gyula; Csitkovits János; Darázs Andor; Hetzer Miklós*; Magyar János*; Pócza Gyula*; Szeli György*

Basszus:

Csigó Alajos; Geiszter István*; Gintli Zoltán; Keszei István*; Molnár István*; Molnár János; Nagy István*; Szeli István; Szeli János*

(A *-gal jelöltek sajnos már nem élnek, az aláhúzással jelöltek ma is aktív tagok.)

A kórusmunka beindításához nagy segítséget nyújtott Karner Vilmos megyei ének-zenei szaktanácsadó. Az indulásnál Stefánka László is lelkes látogatója volt a próbáknak, később inkább a patronáló szerepét vállalta. Minden lehetőséget megteremtett a kórus zavartalan működéséhez. Neki köszönhető a kórus első egyenruhája is.

A rendszerváltás előtt rendszerint világi szereplései voltak a vegyeskarnak (kórustalálkozók, társadalmi és állami ünnepek). 1990 után bővült a fellépési lehetőség egyházi rendezvényekkel. Ennek megfelelően a repertoár is kiegészült.


Eredmények, kapcsolatok:

1980-ban a Magyar Kórusok Országos Minősítő Hangversenyén minősült a kórus először, ekkor EZÜST Diplomával minősítést kapott.

1984-ben másodszor is EZÜST minősítést szerzett az énekkar.

1989-ben, valamint 1995-ben kért ismét minősítést a vegyeskar. Mindkét alkalommal ARANY fokozatot ért el a megmérettetésen.

Győr-Moson-Sopron megyén belül az első minősítés után vált ismertté az énekkar, ezután kapott gyakran meghívásokat az itt működő kórusoktól. Kapcsolatba került Csorna, Mosonmagyaróvár, Hegyeshalom, Lébény, Kóny, Fertőszentmiklós, Nagylózs kórusaival. Rendszeresen meghívást kapott a Megyei Dalostalálkozókra. Az énekkar külföldi kapcsolatai közül említésre méltók 1982-től a zselizi (Szlovákia) Schubert Vegyeskar, 1987-től a Chorvereinigung der Tischler Wiens. Sajnos mindkét kórussal a többszöri kölcsönös vendégszereplés ellenére, a növekvő utazási költségek miatt lassan megszakadt a kapcsolat.

Hagyományok:

A kórus kialakult hagyományai az évenként megtartott születésnapi bankettok, valamint az országjáró kirándulások. Az első 20 évben Győr, Pannonhalma, Zirc, az Őrség, Aggtelek, Pécs, Debrecen (virágkarnevál), Budapest, Kecskemét, Szeged, Ópusztaszer. Esztergom, Visegrád, Badacsony, Székesfehérvár, valamint a határon túl Bécs és Zseliz nevezetességeivel ismerkedtek meg a tagok.

2.      1998-tól napjainkig:

1998-ban változás történt a kórus vezetésében. Gintli Zoltánné munkáját Horváthné Kemény Tünde vette át. Az új karvezető a hagyományok további ápolása mellett fontosnak tartotta több újdonság meghonosítását. Minden évben megrendezésre kerül a karácsony előtti hétvégén a kórus Karácsonyváró Hangversenye. Évről évre egyre nagyobb számú közönség hallgatja a helyi és környékünk kulturális csoportjainak hangulatos műsorát. A zongorakíséretes művek megszólaltatásához vásárolt a kórus 1998-ban egy szintetizátort, majd 2004-től elektromos zongora áll az énekkar rendelkezésére a munka során. A hangképzés rendszeressé vált a vegyeskar életében. Két kiváló szoprán énekes, Göndöcs Petra és Simon Krisztina szólistaként is szerepeltek a fellépések során. Bővült a megtanult művek sora, az eddigi kórusművek mellett 42 új darabot adott elő az együttes. Újabb énekkarokkal vette fel a kapcsolatot a vegyeskar, melyek között megyén kívüli kórusok is szerepelnek. Rendszeres együtténeklés alakult ki 2000-től az évek folyamán Csepreg Város Vegyeskarával. Új határon túli, osztrák együttműködés jött létre 2001-től a Gesangverein Jennersdorf együttesével. 2004-ben szerzett újabb minősítést a Szentirmay Vegyeskar Győrben. Az Országos Minősítő Hangversenyen ismét Arany fokozatot kapott a kórus. Örökös kórustaggá választotta az énekkar Freier József igazgató-tanítót, a kórus elődjének megalapítóját, valamint az ő fiát, Dr, Freier Józsefet, aki évek óta patronálja az énekkar működését, valamint fáradhatatlan szervezőmunkával az utóbbi évek jó hangulatú kirándulásainak idegenvezetője is. Az énekkar egész működése alatt érezte a község vezetőinek, a gazdasági szervezeteknek, majd később a magánvállalkozók és alapítványok támogatását. 1998-tól sikeresen szerepelt különböző megyei és országos pályázatokon a kórus, így az eddigiek mellett egyéb bevételi források is megnyíltak előtte.

3.      A kórus tagjai 2019-ben:

Szoprán:

Balogh Lajosné, Egresitsné Tóth Bernadett, Igler Bernadett, Igler Patrícia, Mészárosné Lökkös Ildikó, Mészégető Mónika, Nagyné Simon Krisztina, Nyikos Ferencné.

Alt:

Hujman Erika, Kovács Gáborné, Nagyné Pál Katalin, Simon Tiborné, Talabér Jenőné.

Tenor, basszus:

Horváth Bence, Horváth Anita, Nyikos Ferenc, Simon Tibor.


Forrás: Gintli Zoltánné, Horváthné Kemény Tünde.

SOPRONHORPÁCS - Óvoda

Az óvoda hivatalos elnevezése: Napköziotthonos Óvoda Sopronhorpács 
Székhelye: 9463 Sopronhorpács, Fő u.4. 
Óvodavezető neve: Burus Károlyné Torma Mariann 
Telefon: 99/365-172 
E -mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Az intézmény típusa: napköziotthonos óvoda
Az óvodai csoportok száma: 2 
Az óvoda fenntartója: Sopronhorpács Község Önkormányzata 
Címe: 9463 Sopronhorpács, Fő u. 14. 
Tel.: (99) 533-800

Az óvoda alaptevékenysége: Óvodai nevelés, melynek keretében iskolai életmódra készíti fel a gyermekeket. Az óvodai ellátottak részére étkezést biztosít szállítással.
 

Az óvoda bemutatása

Napköziotthonos óvodánk Győr-Moson-Sopron Megyében, Sopronhorpácson működik, fenntartója a helyi önkormányzat. Településünk nevezetessége a románkori római katolikus műemlék templom, a Széchenyi kastély, és a hozzá tartozó kastélypark, mely természetvédelmi terület. A kastély parkjának közvetlen szomszédságában található kétcsoportos óvodánk földszintes épülete, amit szép, esztétikusan kialakított kert vesz körül.
 
 
Óvodánkban a nevelőmunka az itt dolgozó óvónők által készített, és szakértő által minősített nevelési program alapján történik, melynek célja:
 • Óvodásaink sokoldalú, harmonikus fejlődésének, személyiségük kibontakoztatásának elősegítése az életkori és egyéni sajátosságok, valamint az eltérő fejlődési ütem figyelembevételével.
 • Sikerorientált, a környezetben jól eligazodó, problémájára - aktívan közreműködve - saját megoldást találó gyermekek nevelése.
 • Óvodásaink megismertetése népi kultúránk alapjaival, természetszeretetük kialakítása.
További törekvésünk, hogy óvodásainkban alapozódjanak meg azok a készségek, jártasságok, amelyek által képesek lesznek az együttélésre, és alkalmassá válnak az iskolai életre. 

A gyermekek testi, lelki, értelmi szükségleteinek kielégítését, képességeik fejlesztését programunkban alapfeladatnak tekintjük. Óvodánkban a gyermekeket körülvevő személyi és tárgyi környezet szerepét meghatározónak tartjuk. A gyermekek fejlődő személyiségét, valamint az életkoronként változó testi, lelki szükségleteiket figyelembe véve, a szülők nevelőpartnereként teremtjük meg a személyiség kibontakozásának optimális feltételeit. 

Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti neveléssel kapcsolatos tevékenységeinkre, ezeket óvodai életünk mindennapjaiban tudatosan valósítjuk meg. 

Ennek eredményeképpen első alkalommal 2009-ben nyertük el a Zöld Óvoda címet. Azóta szülői segítséggel komposztálót készítettünk, sziklakerttel, veteményeskerttel, fűszer és gyógynövénykerttel bővült óvodánk udvara. 

2013-ban másodszor is elnyertük a „Zöld Óvoda” címet munkánk eredményeképpen, s 2016-ban harmadszor is pályázunk. 

Óvodánk udvara lehetőséget nyújt a madárvédelemmel kapcsolatos feladatok végzésére. Madáretető, madárodúk, madáritató található kertünkben. 2005 óta madárbarát óvoda is vagyunk. 

Óvodánkban 2014 májusában elkészült a só szoba, amely segít megelőzni a felsőléguti megbetegedéseket, jótékony hatással van az allergiás megbetegedésre is. A logopédiai foglalkozásoknak, mesélésnek, zenei képességfejlesztésnek, egyéni foglalkozásoknak nagyon jó helyszíne a só szoba. 

Intézményünk dolgozói

Óvodavezető: Burus Károlyné
Óvodapedagógusaink: Sobor Andrásné
Virág Jánosné
Csomós Istvánné
Szakképzett dajkáink: Dongóné Németh Terézia
Horváthné Enzsöl Henriett
Élelmezésvezető, kisegítő: Barát Mihaela

SOPRONHORPÁCSÉRT EGYESÜLET

 

Elnök:
Horváth Imre
Cím:
Sopronhorpács, Fő u. 14.
Irányítószám:
9463
E-mail:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon:
+36 304855716

A Sopronhorpácsért Egyesület 2001 tavaszán alakult az akkori polgármester, Szeli Sándor kezdeményezésére. Jelenlegi elnöke: Horváth Imre.

Célja összefogni azokat az embereket, akik önként, szabad idejüket is feláldozva szeretnének valamit tenni falunk szebbé, jobbá, lakhatóvá tétele érdekében. 17 alapító taggal jött létre a szervezet, majd még ebben az évben 4 fő csatlakozott hozzá.

2001-ben az alapító tagok rögzítették céljaikat, és a következőkben határozták azokat meg:

 • a falu közösségének erősítése
 • kulturális rendezvények szervezése
 • kulturális és természetvédelmi értékek megóvása
 • műemlék- és környezetvédelem
 • hagyományőrzés
 • faluszépítő tevékenység szervezése
 • fiatalok támogatása

Eddigi főbb tevékenységünk időrendi sorrendben, a teljesség igénye nélkül:

2001
- Megszerveztük a heti rendszerességgel az óta is működő ingyenes jogi tanácsadást Dr. Vásárhelyi Tamás ügyvéd úr közreműködésével,
- kulturális programként megszerveztünk egy sikeres Nótaestet, valamint segédkeztünk a Millenniumi ünnepségek előkészítésében,
- Gintli Zoltánt tiszteletbeli taggá választottuk a kastélyparkért tett önzetlen munkája elismeréséül.

2002
- Ismét megrendezésre került az előző évben nagy sikert aratott Nótaest
Az Egyesület legfőbb anyagi támogatója a kezdetektől a helyi Önkormányzat.

2003
- A falu központjában lévő Szent László kert helyreállítása, szebbé tétele volt a feladat, melybe az Önkormányzat és a falu lakossága is bekapcsolódott. Helyreállításra kerültek a fapadok, az utak és a fák megtisztításra kerültek. Itt tűnt ki, hogy egy kis összefogással mire is képes a közösség.

2004
- Sikerült a község ravatalozójának környékét: a fapadokat, kő virágtartókat, fákat, bokrokat megszépíteni.
- A volt Kutatóintézet melletti park padjai kerültek felújításra.
- A Posta melletti kő virágtartók megszépültek.
- A temetőbe kihelyezésre került két pad.
- Az Egyesület is csatlakozott a határokon átnyúló Kistérségi Foglalkoztatási Paktum aláírásához.

2005
- Elindult az Egyesület alelnökének, Dongó Istvánnak kezdeményezésére és megvalósításával a helyi információs Tv csatorna. Ez váltotta fel a havonta megjelenő Faluújságot. Friss napi hírekkel, információkkal, képekkel látja el a falu lakosságát. A TV csatorna technikai fejlesztése folyamatos.
- Első alkalommal került megrendezésre a "Mikulás-nap". Szülői kérésre házhoz ment a Mikulás.
- Felelevenítésre került a Betlehemezés is, valamint a templomban a Misztérium-játékot is újra előadták a gyerekek

 

Bővítés folyamatosan...

SOPRONHORPÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA

 

Cím:

9463 Sopronhorpács, Fő utca 62.

Telefon: 

06-99/365-522

E-mail cím:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Az általános iskola honlapja az alábbi linken érhető el: 

http://www.iskola-shorpacs.hu/

 

Dr. Doppler Eleonóra háziorvos

Rendelési idő

Hétfő

8:00 - 11:30

15:00 - 16:00

                                                                      
Kedd 8:00 - 11:30
                                                                      
Szerda

8:00 - 10:00

Und 12:00 - 14:00 

                                                                      
Csütörtök

8:00 - 11:00

Iskola egészségügy 11:00 - 12:00

Völcsej 13:00 - 15:00

                                                                      
Péntek 8:00 - 11:30
                                                                      
Telefon: 06-99/365-531

Minden nap a délelőtti rendelés utolsó fél órájában külön a gyermekeket látjuk el!

 

Dr. Stamler Brigitta - fogszakorvos

Rendelési idő

Hétfő

8:00 - 14:00

Kedd

13:00 - 19:00

Szerda

8:00 - 14:00

Csütörtök

13:00 - 19:00

Péntek

8:00 - 14:00

A betegek ellátása előzetes időpont egyeztetés alapján történik, kivétel sürgősségi eset!

Időpont egyeztetés rendelési idő alatt a 06-99/365-477 telefonszámon.

 

Védőnői szolgálat

Kiss Andrea (99/365-530 , 30/334-4329)

Tanácsadások:

Önálló védőnői várandós tanácsadás : Hétfő 9 - 10 , Szerda 9 - 10

Önálló védőnői csecsemő tanácsadás : Hétfő 10 - 11 , Szerda 10 - 11

Általános orvosi tanácsadás : Kedd 11 -12

Iskolai védőnői fogadóóra : Csütörtök 11 - 12

 

1. oldal / 2

Elérhetőségek

Önkormányzat központ
tel.: 06/99/533-800
hivatal@sopronhorpacs.hu

Talabér Jenő polgármester
tel.: 06/99/533-802
polgarmester@sopronhorpacs.hu

Czipetits Györgyné jegyző
tel.: 06/99/533-801
jegyzo@sopronhorpacs.hu

Óvoda
tel.: 06/99/365-172
ovoda.sopronhorpacs@rlan.hu

Orvosi rendelő
tel.: 06-99/365-531

Fogorvos
tel.: 06-99/365-477

Általános iskola
tel.: 06/99/365/522
titkarsag@iskola-shorpacs.hu

A weboldal megjelenítésével és működésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az oldalakat karbantartó [webmester]-hez.
 shs www.erelversoft.hu custoMMade by eReLverSoft 2019 
Ez a weboldal kizárólag a technikai működéshez használ cookie-t, a jobb felhasználói élmény érdekében. Honlapunk használatával Ön elfogadja, hogy cookie-t helyezhessünk el az Ön által éppen használt digitális eszközén.
Elfogadom Nem fogadom el