Benedetto Fellin

Benedetto Fellin 1956-ban Meranban egy művészházaspár gyermekeként született. A szülők különválása után Grazban nott fel. 1972-ben Bécsbe költözött, ahol a Képzőművészeti Akadémiára járt, melyet 1986-ban Rudolf Hausner professzor mestertanítványaként fejezett be.
B. Fellin már korán magáénak érezte a Bécsi Iskola fantasztikus realizmusát, melynek természetfeletti képvilágát saját, kezdettől fogva erősen vallásos tartalmú elképzeléseivel töltötte meg. Néhány Indiában és Tibetben tett utazás után végül a buddhista tant és annak misztikus megnyilvánulásait választotta fő információs forrásául. Akadémiai tanulmányai során Hausner mellett tökéletesen elsajátította az anyagi minőség aprólékos ábrázolását és a festékek zománcszerűen sima felvitelét. Benedetto Fellin különös álomvilágban él, legalábbis képei erre engednek következtetni. Érdekes figurák, mesebeli tájak egyedi módon keverednek alkotásain.

Ahogy festményei, úgy a művész életútja sem szokványos. A bécsi Képzőművészeti Akadémia elvégzése után nyakába vette a világot, hogy magába szívja Ázsiában, Afrikában és Közép-Amerikában is a kultúrát, a különböző tájak és az ott élő emberek lelkületét. Mindezek után igazán érdekes, hogy Sopronhorpácson sikerült egy kis nyugodt szigetre találnia, így jelenleg párhuzamosan Bécsben és Sopronhorpácson él és alkot. Munkái épp úgy megtalálhatók a tokiói Japán Múzeumban, mint a Belvedere Kastély Galériájában Bécsben, Innsbruckban a Ferdinandeumban vagy éppen számos köz- és magángyűjteményben Németországban, Bangkokban, Mexikóban és a világ számos pontján.

A festőművészről találóan írta Prof. Erich F. Plaim egy helyütt a következőket: "Benedetto Fellin előttem, mint két világ között utat kereső ember jelenik meg. Bár közép-európai gondolatvilágban nőtt fel, mégis korán megmutatkozott nála a Távol-Kelet misztikája iránti vonzódás. Színei mindig pontosan meghatározottak és a színszimbolika ősi szellemiségét követik."

Elérhetőségek

Önkormányzat központ
tel.: 06/99/533-800
hivatal@sopronhorpacs.hu

Talabér Jenő polgármester
tel.: 06/99/533-802
polgarmester@sopronhorpacs.hu

Czipetits Györgyné jegyző
tel.: 06/99/533-801
jegyzo@sopronhorpacs.hu

Óvoda
tel.: 06/99/365-172
ovoda.sopronhorpacs@rlan.hu

Orvosi rendelő
tel.: 06-99/365-531

Fogorvos
tel.: 06-99/365-477

Általános iskola
tel.: 06/99/365/522
titkarsag@iskola-shorpacs.hu

A weboldal megjelenítésével és működésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az oldalakat karbantartó [webmester]-hez.
 shs www.erelversoft.hu custoMMade by eReLverSoft 2019 
Ez a weboldal kizárólag a technikai működéshez használ cookie-t, a jobb felhasználói élmény érdekében. Honlapunk használatával Ön elfogadja, hogy cookie-t helyezhessünk el az Ön által éppen használt digitális eszközén.
Elfogadom Nem fogadom el